Задържаха кметски син и други двама негови приятели за убийство
Задържаха кметски син и други двама негови приятели за убийство / sxc.hu

Трима мъже, сред които синът на кмета на Братаница Георги Спасов – Васил, са задържани за убийството на смятания доскоро за изчезнал Йордан Асенов-Гочето, на 44 години, от пазарджишкото село Братаница. Трупът му е бил открит в канал, съобщиха от полицията в Пазарджик. Предполага се, че преди това е бил пребит в кошара край село Ляхово. Престъплението е извършено на 9-ти декември. След повече от месец издирване трупът на жертвата е намерен. На тримата сочени за извършители предстои да бъдат повдигнати обвинения.

Във фаталния ден Йордан Йордан с 2 от четирите си деца отишъл с каруцата на нива с царевица край Братаница. Тя е на Васил Спасов. Йордан се надявал да намери нещо изоставено след беритбата. Стопанинът на царевичния блок разбрал и пристигнал с двама свои приятели и тримата започнали да бият мъжа. Децата – 12-годишно момиче и 6-годишно момче, избягали ужасени. Според разследващите, биячите качили 44-годишния човек си в бус и го закарали в Ляхово, където са го пребили в кошара.

На брифинг с участието на окръжния прокурор Васил Малинов и главния комисар на МВР Георги Костов бе съобщено, че има скрит свидетел, както и достатъчно доказателства за повдигане на обвинения за умишлено убийство срещу Васил Спасов и 2 години по-младия му приятел. Третият от групата пък вече е задържан за 72 часа по обвинение за отвличане. Спрямо кмета Георги Спасов обаче още не е повдигнато обвинение за намерения след убийството в дома му незаконен пистолет „Макаров“ със заличени номера и патрони за него.