Кукленият театър кани малки и големи на премиерното представление „Пинокио“
Кукленият театър кани малки и големи на премиерното представление „Пинокио“ / Община Габрово

Кукленият театър ще забавлява малките си зрители с новата пиеса „Пинокио". Премиерното представление е днес, 5 февруари, от 18.00 часа. Драматизацията на Стефан Стоянов следва историята на дървената кукла с растящия нос на италианския писател Карло Колоди. Това е история за баща и син, а режисьорът Съби Събев извежда темата за взаимоотношенията в семейството, за отговорността на децата към техните родители.

Със средствата на кукления театър сериозната история е представена по любопитен и забавен начин. Голямо значение затова имат както музиката на композитора Георги Гарчов, така и сценографията, куклите, които са дело на Павлина Василева. В представлението „оживяват" марионетки, настолни кукли, за част от героите са използвани маски. В цял ръст е куклата на Синята фея, която в пиесата изпълнява ролята на майката и бди над Пинокио.

Радостина Андреева, Ивет Сотирова, Илиян Иванов и Богдан Богданов са актьорите зад куклите в най-новия спектакъл на театъра, който ще се играе и в неделя, 7 февруари, от 11.00 часа.