Треньори на Милан идват в Дряново
Треньори на Милан идват в Дряново / 100 вести

Треньори на Милан идват в Дряново. Италиански и български специалисти ще обучават 300 деца от цялата страна, най-добрите ще отидат на проби в Милан. Тази информация съобщава във водещата си статия вестник "100 вести", областно издание за региона на Габрово.

По информация на изданието, това ще стане през лятото.

"Очаква се около 300 деца от цялата страна да се включат в първото футболно училище в Дряново, а тяхното разпределение ще бъде в шест възрастови групи от 5 до 17 години.

Една седмица, от 4 до 10 юли, градът ще се превърне в място за незабравими футболни изживявания. Италианският треньорски екип ще бъде подпомаган и от български специалисти. За всички млади футболни таланти включването в Академията ще бъде началото на едно приключение - ще прекарат незабравима седмица, наситена с професионално организирани тренировки, забавления и приятелство".

Вестникът публикува интервю с Калин Ангелов, директор на "Топлофикация - Габрово" ЕАД, който потвърждава, че клиентите ще бъдат компенсирани заради януарските неудобства.

"Отново искам да се извиня за причиненото неудобство от намаленото топлоподаване през най- студените януарски дни. Що се отнася до предстоящото ново застудяване, считам, че сме подготвени да го посрещнем. Имаме въглища на склад и достатъчно котелно гориво – мазут", казва Ангелов.

Качествена храна имаше, докато съществуваше задължително БДС, думите са на директора на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Светослав Спасов. Пред "100 вести" той прави отчет, че през 2015 г. обект на официален контрол от Областна- та дирекция по безопасност на храните в Габрово са били 44 обекта за производство и търговия на едро с храни от животински произход; 74 обекта за производство и търговия на едро с храни от неживотински произход; 2454 обекта за търговия на едро и дребно и обекти за обществено хранене.

Контролът е с различна честота, в зависимост от оценката на риска на всеки обект. След проверки са издадени 25 предписания на обекти за производство и търговия на едро с храни и 116 предписания на обекти за търговия на дребно с храни и заведения за хранене. За констатирани нарушения са съста- вени 5 акта за административни нарушения. Бракувани са 75 кг месни и млечни продукти.