Танев предаде поста на интелектуалното бижу Меглена Кунева
Танев предаде поста на интелектуалното бижу Меглена Кунева / Снимки: БГНЕС

Новият министър на образованието Меглена Кунева официално оглави ведомството. Поднасяме едно от най-добрите интелектуални бижута. С тези думи бившият вече образователен министър Тодор Танев предаде поста на своята наследничка Меглена Кунева. Тя посочи, че намерението й е не да разпилява вече постигнатото, а само да надгражда.

Танев предаде поста на интелектуалното бижу Меглена Кунева
netinfo

Танев пък благодари на Кунева и й пожела успех на новия пост.

Вълчев: Кунева не е с профил на мустакат балканджия, но патриотизмът не е това

На церемония във ведомството Меглена Кунева официално пое поста министър на образованието. По традиция досегашният министър Тодор Танев й връчи училищния звънец, символ на приемственост.

Танев за Кунева: Доволен съм от избора, пожелавам й дълъг живот на този пост

"Да благодарим на госпожа Кунева, че се хваща с този доста сложен ресор, в сложно време и аз съм сигурен, че с нейния опит тя ще успее да го докара докрай - това, което сме го започнали, ще върви на добре. Благодаря на всички колеги. Те тепърва ще разбират колко съм бил мил и вежлив с тях, но също така им поднасям едно от най-добрите интелектуални бижута, което може да има в момента в България - Меглена Кунева".

Танев предаде поста на интелектуалното бижу Меглена Кунева
netinfo
Кунева беше категорична, че намерението й е не да руши, а да надгражда постигнатото: "Благодаря много на професор Танев за представянето, за сърдечността, с която ме въведе не само в своя кабинет, но и с първите му думи. Той наистина обича и гори това, което работи. Веднага започнахме да говорим по работа, така и ще продължим. Аз искам да не се разпилява нищо. Всичко онова положително като енергия, като знание, като мотивация на екипа, много ви благодаря, че сте тук и ви виждам, да се запази и да се надгради".

От думите на Меглена Кунева стана ясно още, че първият й разговор с Тодор Танев е бил за професионалното обучение у нас.