Двореца в Балчик предлага сватби в личната вила на кралица Мария
Двореца в Балчик предлага сватби в личната вила на кралица Мария / Дарик Добрич

Расте броят на двойките, които избират "Двореца" в Балчик за своите сватбени ритуали.  Миналата година там са проведени 59 сватбени церемонии – венчавки и граждански бракосъчетания. Двойките, избрали да се врекат във вярност в бившата лятна резиденция на румънската кралица Мария, са от целия свят – Русия, Великобритания, Германия, Дубай, Испания, САЩ, Мексико, Венецуела, Италия. Досега венчавките са правени през топлите месеци на годината – от април до ноември.

От тази година обаче "Двореца" предлага нова услуга - сватба през зимата в личната вила на кралица Мария - "Тихото гнездо", съобщи директорът на културния център Жени Михайлова. Влюбените могат да кажат своето "да" в историческата сграда, където се съхраняват експонати от времето на кралица Мария, археологически находки от района на Балчишкия залив и икони от 17 и 18 век.

Прави впечатление, че хората все по-често планират сватбите си отрано и правят заявки за церемониите месеци и дори година предварително, коментира Михайлова.  От началото на тази година има над 30 заявки за сватби в Двореца. Тази услуга, предлагана от културния център, се разраства и носи допълнителна популярност за бившата кралска резиденция и за община Балчик, посочи Михайлова.