Времето на 5 февруари: Студено, с валежи от сняг
Времето на 5 февруари: Студено, с валежи от сняг / снимка: БГНЕС

Прогноза за 5 февруари, петък

През нощта ще бъде облачно с повсеместни валежи от сняг, на места по поречието на Дунав и по Черноморието - от дъжд. Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса, съобщават от НИМХ-БАН.

През деня все още ще превалява, предимно сняг, но валежите ще отслабнат, а след обяд и ще спират, от запад облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Температурите в цялата страна ще се понижат и максималните ще са между 1 и 6 градуса.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде около и над средното за месеца.

По Черноморието ще бъде облачно и с валежи, предимно от сняг. Ще духа до умерен север-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 3 и 5 градуса, вълнението на морето ще е 3-4 бала. Температурата на морската вода е около 7 градуса.

В планините ще бъде облачно, ветровито и с валежи от сняг. След пладне валежите ще спират. Ще духа силен, по високите и открити части - до бурен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4 градуса, на 2000 метра - около минус 8 градуса.

През почивните дни ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще отслабне, а в неделя ще се смени с южен. Сутрин ще е студено, с минимални температури до минус 5 - минус 6 градуса. В неделя ще започне затопляне.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg