Обсъждат общинския план за развитие до 2020 година на Видин
Обсъждат общинския план за развитие до 2020 година на Видин / Дарик Враца - архив

Общественото обсъждане на Общинския план за развитие 2014-2020 г. (преработен вариант - синхронизация с Оперативните програми за периода 2014-2020 г.) организира Община Видин.

То ще се проведе на 8 февруари, от 11.00 ч, в заседателната зала на Общинския съвет.
Общинският план е основен документ за стратегическо регионално развитие на местно ниво. Неговата задача е да определи целите и приоритетите за устойчиво и интегрирано социално-икономическо развитие на общината, които трябва да бъдат постигнати през настоящия планов период.

Стратегическата рамка на ОПР се базира на съществуващия потенциал на Община Видин, на нейните вътрешни предимства, определени чрез анализ на текущото състояние, оценката на перспективите за развитие и широко обществено консултиране. Планът отразява политиките, залегнали в действащите европейски, национални, регионални и областни стратегически документи, имащи пряко или косвено отношение към регионалното развитие.

Разработеният Общински план за развитие на Община Видин 2014-2020 г. е публикуван на официалната интернет страница, секция „Проекти и конкурси".