Борисов предложи награда за екипа, извършил операция на бебе в майчината утроба
Борисов предложи награда за екипа, извършил операция на бебе в майчината утроба / БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов предложи медиците, извършили операция на бебе в майчината утроба, да бъдат наградени. Той е възложил на министъра на здравеопазването да започне процедура за това, става ясно от стенограма на правителственото заседание, оповестена от Министерския съвет. Случаят стана обществено известен в края на миналата седмица и бе коментиран на днешното заседание на Министерския съвет.

Имената на тези лекари са д-р Чернева и д-р Михова - оператори, д-р Василева - анестезиолог, д-р Стоичкова - неонатолог, медицинските сестри Докозанова и Тюлтинова, посочва министър Петър Москов.

"Всяко едно такова нещо е сериозно достижение на българската медицина и всеки такъв акт на отговорност - да кажем, че двете гинеколожки са учили и са работили в Германия, специализирали са и са се върнали да работят тук, което също би трябвало да бъде една добра тенденция, моето предложение е, ако вие сте съгласни, да отчетем това и ако сте съгласни, заедно с администрацията на Министерския съвет да внеса едно предложение за награда на този екип", казва здравният министър.

Той е категоричен, че добрите неща, хубавите практики, проявите на добро отношение и висок професионализъм трябва да бъдат оценявани във всяка една система.