Кметът на село Кулата се оплака от трафик и потрошени тротоари заради гръцката стачка
Кметът на село Кулата се оплака от трафик и потрошени тротоари заради гръцката стачка / DarikNews, архив

Потрошени тротоари и тормоз заради гръцката стачка - от това се оплака кметът на село Кулата Димитър Дамянов. Заради опашката от чакащи и за да избегнат трафика на главния път Е-79, някои шофьори минават с ТИР-вете си през селото и така оставят след себе си счупени плочки и изкъртени тротоари. Това разказа за Дарик кметът на пограничното село Димитър Дамянов.

Протестиращите гръцки фермери искат да бъде отменен законопроектът, предвиждащ спорни пенсионни реформи и увеличаване на ДДС. До момента не са предприети конкретни действия относно исканията на синдикатите. Поради тази причина блокадата за тежкотоварните автомобили остава безсрочна.

Продължава блокадата на българо-гръцката граница заради стачкуващите фермери

Заради гръцката стачка кметът на Кулата се оплака от ТИР-вете, които буквално разрушават инфраструктурата в селото:

"Камиони, които се опитват да минават през селото и да се правят на хитри, заради тях имаме разбити тротоари. Това са тротоари, които са правени преди месец. Рушат инфраструктурата камионите, които минават през селото. Тук коли над 12 тона не трябва да минават".

Междувременно проверка на Дарик показа, че засега няма информация за блокирани на българо-гръцката граница туристи заради стачката на гръцките фермери. Това уточниха от Съюза на туроператорите в България.

От бранша обаче са сигурни, че ако протестите продължат, това ще се отрази негативно и ще доведе до проблеми с екскурзиите и почивките в южната ни съседка.