Херцогиня Катрин с първо интервю като част от кралското семейство
Херцогиня Катрин с първо интервю като част от кралското семейство / Guliver/Getty Images

Херцогинята на Кеймбридж Катрин ще даде първото си самостоятелно телевизионно интервю като член на британското кралско семейство, пише в. "Дейли експрес".

34-годишната Катрин за последно е интервюирана за телевизията през 2010 г. заедно с бъдещия си съпруг принц Уилям в деня на годежа й. Участието й в документален филм за телевизия Ай Ти Ви по случай 90-годишнината на кралица Елизабет Втора обаче е първата й самостоятелна изява пред камерите като член на британското семейство.

Коледната картичка на британското кралско семейство (СНИМКИ)

Освен херцогинята на Кеймбридж Катрин своя принос към филма са дали съпругът й принц Уилям, престолонаследникът принц Чарлз и съпругата му, херцогинята на Корнуол Камила, както и други национални и международни личности. Двучасовата лента с работно заглавие "Кралицата на 90" ще бъде излъчена през май - след юбилея на Елизабет Втора на 21 април.

Елизабет Втора - най-дълго управлявалият монарх във Великобритания

"Имахме късмета да осигурим участието на много членове на кралското семейство, за да отбележим подобаващо този исторически момент от живота на кралица Елизабет Втора. Забележителната й житейска история по много начини отразява променящото се лице на британската нация", казва Ник Кент, изпълнителен продуцент от компанията "Оксфорд филм енд телевижън".

Източник: БТА