Две стажантки от днес в Областна администрация по програма „Старт в кариерата“
Две стажантки от днес в Областна администрация по програма „Старт в кариерата“ / Областна администрация-Разград

От днес започнаха работа в Областна администрация-Разград две стажантки по програма „Старт в кариерата“ – съобщават от пресцентъра на институцията.

На длъжност „Младши специалист“ в  дирекция „Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността” са назначени Десислава Иванова Йорданова – 26-годишна с притежавано образование – Висше, квалификационна степен „Магистър“, специалност „Право“, и Айше Салиева Уручева, 27 г., образование – Висше, специалност „Икономика“, със степен „Магистър“.  И двете са имали по трима конкуренти за работното място, избрани са след интервю, проведено от комисия от експерти в Областна администрация.

Целта на програмата „Стapт нa кapиepaтa” е насърчаване на заетостта за младежи до 29-годишна възраст – припомнят от Областна администрация-Разград. Изискванията за достъп на кандидатите за участие в подбора е да притежават висше образование, съответстващо на необходимото за заемане на конкретното работно място, да бъдат регистрирани в дирекциите „Бюро по труда“ като безработни или заети лица, както и да не притежават трудов стаж по придобитата специалност от висшето образование. Финансирането на програмата е от държавния бюджет, като след приключване на деветмесечния стаж експертите имат възможност да продължат работа във ведомството, при разкриване на конкурс и неговото спечелване.

Национална програма „Старт на кариерата“ се реализира до 31.12.2016 г. и осигурява реална възможност за придобиване на трудов стаж на младите хора и прави прехода от образование към заетост по-ефективен.