Подменят водопроводите и канализацията в „Три чучура-север” с пари от МРРБ
Подменят водопроводите и канализацията в „Три чучура-север” с пари от МРРБ / Община Стара Загора
Подменят водопроводите и канализацията в „Три чучура-север” с пари от МРРБ
83887
Подменят водопроводите и канализацията в „Три чучура-север” с пари от МРРБ
  • Подменят водопроводите и канализацията в „Три чучура-север” с пари от МРРБ

2 милиона лева отпуска Министерството на регионалното развитие и благоустройството на община Стара Загора. Парите са за подмяна на водопроводната мрежа в кв. „Три чучура-север", каза в студиото на Дарик радио кметът Живко Тодоров. Реконструкцията ще се извърши тази година, което ще позволи на общината на по-късен етап да ремонтира надземната инфраструктура в квартала-асфалтиране на улици, подмяна на тротоари, облагородяване на междублокови пространства.

В момента върви изпълнението на проекта за кв. „Самара-3", припомни кметът Тодоров. „Знам, че сред жителите там има напрежение заради разкопаните участъци. Ние обаче имаме срок, в който трябва да бъде реализиран проекта и това наложи подмяната на тръбите през зимните месеци, което пък от своя страна създаде неудобство на гражданите. Това е реализацията на първия етап от голям проект. След приключването му, през февруари ще бъде одобрен втория етап- ремонт на съществуващите улици и изграждане на нови улични трасета с асфалтова настилка, тротоари".

В средата на годината се очаква да бъде завършено и кръговото на БИЛА, обеща кметът, а по думите му затрудненият трафик ще се отпуши до два месеца. „Няма алтернативни трасета и затова се създават тапи. Въпреки мащабните действия, които се извършват там-насипване на дерето, укрепвания, изместване на комуникации и др, фирмата работи качествено и ще спази финалния срок-месец юни".

Конкретните си инвеститорски намерения ще заяви в писмо до общината фирма „Магна". Документът се очаква следващата седмица, обяви кметът Живко Тодоров в студиото на Дарик. Компанията за производство на автомобилни части и аксесоари даде заявка за изграждане на нова мощност в Стара Загора като общината има готовност да предостави за строеж на новия завод 160 дка на мястото на Опитното поле.

Още за заявените инвеститорски интереси към община Стара Загора чуйте в прикачения звуков файл.