„Замразиха” протест заради продажбата на 19 яхти
„Замразиха” протест заради продажбата на 19 яхти / снимка: www.yachtclubportvarna.com

Насроченият за утре протест заради пуснатите на търг 19 яхти, собственост на „Пристанище Варна”, се „замразява”, съобщиха организаторите му от яхтклуб „Кап. Георги Георгиев”. Те са се разбрали с ръководството порта за развитието на ветроходството и са получили уверения, че с парите от продажбата ще бъдат закупени нови лодки за трениращите деца.

Яхти на цени от 81 лв. до 59 000 лв. продава варненското пристанище

Между двете страни предстои да бъде подписан договор, който да регламентира взаимоотношенията им, а базата на клуба няма да бъде продавана или отдавана на концесия, обяви председателят на борда на директорите на пристанището Димитър Атанасов.

Яхтклубът скочи срещу търга на пристанището

„Предишните директори, сред които единият беше министър (Данаил Папазов – б.ред.), не са намерили форма да узаконят с договор мястото на клуба. Не знам какви са причините, мога само да гадая за тях. Никой няма да позволи децата да страдат и да не спортуват”, коментира Атанасов. Според него било правилно да бъдат продадени лодки на близо 40 години и само на търг можело да проличи истинският интерес към тях.

Шефът на пристанището: Не е нормално някой да кара яхти и за това да плащат докерите

За някои от яхтите не са се появили купувачи и те ще бъдат повторно обявени за продажба. Резултатите от проведения в сряда търг ще станат ясни следващата седмица, каза изпълнителният директор на пристанището Петър Сеферов. От „Кап. Георги Георгиев” са подали оферти за три лодки.

В изчистването на противоречията между порта и яхтклуба са участвали и министрите на транспорта Ивайло Московски и на спорта Красен Кралев.