Взривиха аптека в Бургас
83875
Взривиха аптека в Бургас
Взривиха аптека в Бургас
  • Взривиха аптека в Бургас
  • Взривиха аптека в Бургас

Взрив избухна тази нощ в аптека от веригата на бизнесмена Веселин Марешки в Бургас. Помещението в жилищен блок е повредено, жертви и пострадали няма.

Бомбата избухнала около 03:25 ч. тази сутрин във вход "Т" на блок 55, известен като "Китайската стена", в комплекс "Славейков". Той се намира на около 100 метра от детска градина „Райна Княгиня". Заради прекалено ранния час забавачницата била пуста.

От взрива са изпотрошени само стъклата на терасата на първия етаж, точно над аптеката. Разбита витрината й и малка част от обзавеждането.

Взривиха аптека в Бургас
netinfo

Около 08:30 ч. на мястото пристигна екип на ДОТИ-Варна. Специалистите все още работят по установяване на подробностите. Районът е отцепен, вече в по-широк периметър.

Работи се по няколко версии, като засега никоя от тях не може да бъде потвърдена, съобщи директорът на ОДМВР главен комисар Калоян Калоянов. Той не коментира и дали именно аптека „Марешки" е била цел на атентата.

„Около 03:30 ч. сутринта е получен сигнал за взрив. Колегите на място са установили материални щети по аптеката, предстои обстоятелствен оглед. Тепърва ще се установяват подробности около взрива. Работим по различни версии", заяви през Дарик шефът на ОДМВР-Бургас главен комисар Калоян Калоянов.

В момента в Бургас се работи по поредната бензиностанция от веригата на варненския бизнесмен Веселин Марешки, който с появата си на пазара на горива принуди останалите търговци да свалят цените с от 0.20 до 0.30 стотинки. Никой, обаче, не е потвърдил, че тази е причината за експлозията, изплашила съседите и чута дори в съседния комплекс „Изгрев".

Източник на снимка: Dariknews.bg

Източник на видео: Novanews.bg