Променят маршрутите на автобуси 14 и 148 заради ВиК ремонт
Променят маршрутите на автобуси 14 и 148 заради ВиК ремонт / снимка: Дарик Варна, архив

Автобусите на „Градски транспорт" ще се движат днес, 29 януари, по променени маршрути на две от линиите си. Това се налага заради ремонтните дейности по главен водопровод, съобщиха от Общината.

От 9,00 до 17,00 часа ще бъде затворен за движение бул. „Цар Освободител" в участъка от кръстовището с бул. „Ян Хунияди" до кръстовището с бул. „Република". В посочения часови диапазон няма да се обслужва спирка „Георги Георгиев" от автобусни линии 14 и 148. Автобусна линия 41 ще пътува по маршрута си и ще обслужва спирката.

Маршрутът на автобусна линия 14 се променя както следва: след спирка „КАТ" продължава по бул. „Ян Хунияди", спирка „Парк музей Вл. Варненчик", по бул. „Сливница" - спирка „Мебелна палата", спирка „Веселин Ханчев" и се включва по маршрута си. Промените важат двупосочно.

Маршрутът на автобусна линия 148 се променя както следва: след спирка „Армейска" продължава по бул. „Трети март", спирка „ТиС север", спирка „Осъм", спирка „Трети март", по бул. „Република" - спирка „Кауфланд" и на бул. „Цар Освободител" - спирка „Хемус" и се включва по маршрута си. Промените важат двупосочно.