18 точки в сесията на Общински съвет Казанлък
18 точки в сесията на Общински съвет Казанлък / Община Казанлък, архив

Промени в текстове от Наредбата за обществения ред в Община Казанлък, известна още като Наредба 1 предстои да гласуват в две четения местните старейшини. Промените са в частта "Час за засилен родителски контрол" и са следствие на протест от страна на прокурора от РП-Казанлък Христо Петров по отношение на приети преди време текстове. Вместо досегашните часове, регламентирани за това и свързани основно със забрани за непълнолетни и малолетни да посещават питейни и увеселителни заведения, записани в Наредбата като време от 22 до 6 часа, съгласно законови съображения, депозирани до съветниците от страна на прокурора Петров, се налага промяна в текстовете и часовете, съответно така:

Въвежда се "Час на засилен родителски контрол", който е от 20.00 до 06.00 часа за лица, ненавършили 14-годишна възраст и от 22.00 до 06.00 часа за лица, навършили 14-годишна възраст, но не навършили 18-годишна възраст. Забранява се по време на "Часът на засилен родителски контрол" посещенията на дискотеки, интернет клубове и всички видове питейни и увеселителни заведения на лица, ненавършили 18-годишна възраст".

Допускат се изключения от тези забранителни текстове, в регламентираното време, при положение, че непълнолетните и малолетни лица са придружавани от свои родители или попечители.

Общо 18 въпроса са включени за дебат и решения в дневния ред на днешното заседание.