Жените са в най-добра форма на 28 години
Жените са в най-добра форма на 28 години / ThinkStock/Getty Images

Какво е общото между две от най-красивите жени на Великобритания - супермоделът Роузи Хънтингтън-Уайтли и актрисата от хитовия сериал "Игра на тронове" Роуз Лесли? Отговорът е, че предимството на двете красавици се дължи на тяхната възраст. Според резултатите от ново изследване жените са в най-добра форма на 28 години, пише в. "Дейли експрес".

Проучването, направено във Великобритания сред 2000 представителки на нежния пол, показва, че жените достигат "фитнес пик" точно на тази възраст. Наближавайки 30-те, дамите полагат най-големи усилия да поддържат здравето и физическата си форма.

Жените се чувстват най-красиви в петък

Авторите на проучването са установили, че на 28 години представителките на нежния пол тренират минимум три пъти седмично. Внушителните 90 процента от жените приемат по-сериозно от всякога доброто си здраве и поддържана форма. Анкетата показва, че 78 процента от жените правят всичко възможно, за да се предпазят от напълняване и да запазят добрата си физика.

Жените са най-красиви и уверени на 31

Усилията, полагани от дамите, обаче имат и своята неприятна цена. Забързаният начин на живот на жените често ги лишава от възможността да си вземат душ и дори да се преоблекат след усилена тренировка. В резултат на това една четвърт от тях развиват кожни проблеми, налагащи консултации с дерматолог.

Източник: БТА