На 53 години днес почина британският певец Колин Вирнкомб, известен като Блек, автор на знаменития хит Wonderful life ("Чудесен живот"), съобщи АФП,  позовавайки се на официалната му страница във Facebook.

Преди две седмици Блек претърпя автомобилна катастрофа в Ирландия, след която беше в критично състояние.

"Колин Вирнкомб почина в мир, заобиколен от семейството си, което пееше, изпращайки го в последния му земен път", се казва в текста на сайта, в който се уточнява, че в родния му град Ливърпул ще се състои възпоменателна служба в негова памет.

След пътна катастрофа на 10 януари близо до летището в Корк, Ирландия, Блек беше откаран в болница, където беше поставен в изкуствена кома заради мозъчни увреждания.

Песента от 1986 г. "Чудесен живот" се превърна в световен хит. По-късно Вирнкомб, който бе също художник и поет, издаде няколко сингъла и албума, но с по-скромен успех.

Колин е роден на 26 май 1962 г. в Ливърпул. Първото излизане на сцена прави на Нова година 1981 г., когато изпява Human Feature. Следва More than the Sun, а после започва да записва с WEA Records.

По-късно идва 1985-а, която не е много успешна за Колин, но след това създава Wonderful Life и подписва с A&M Records. Следващите му песни също са начело в боксофисите, но не могат да изпреварят "Чудесен живот".

През 1999 г. прави опит да се завърне с албум със собственото си име Колин Върнкъмб. Създава и собствен лейбъл - Nero Schwarz. Използва "Блек" отново през 2005 г. Има общо 13 албума.


Източник: БТА , БГНЕС