Камион на пътна фирма се преобърна в дере между Просена и Николово
Камион на пътна фирма се преобърна в дере между Просена и Николово / снимка: БГНЕС

Образувано е дознание за изясняване на причините и обстоятелствата, довели до пътен инцидент с автомобил на почистваща фирма, станал тази сутрин по пътя между селата Просена и Николово.

В 10:06 часа е постъпил сигнал за пътен инцидент на около 200 м преди с.Николово по пътя от село Просена, при който автомобил се е обърнал в дере.

Изпратеният на място екип на Пътна полиция е установил специален автомобил "Ифа" с русенска регистрация (извършващ пътно поддържане ), управляван от П.С. на 58 години.  По данни на водача, при разминаване с неустановен насрещно движещ се автомобил, управляваната от него ифа е напуснала пътното платно вдясно по посока на движението си и се е преобърнала  в крайпътен скат.  При инцидента няма пострадали хора, но са причинени имуществени щети по специалния автомобил, които са в процес на установяване. Според първоначалните данни произшествието е станало заради загуба на контрол над МПС от страна на водача.

Дежурна оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието и е започнало изясняване на причините и обстоятелствата,  довели до пътнотранспортното произшествие, като е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал.1, буква "а",  във връзка с чл.342, ал.1, пр.3  от НК.

Пробата на водача за алкохол е била положителна – с техническо средство пътните полицаи са му измерили концентрация 0,84 промила.

Работата по случая продължава.