Мистерията около печеливш в британската лотария се задълбочава
Мистерията около печеливш в британската лотария се задълбочава / ThinkStock/Getty Images

Организаторите на британската национална лотария продължават да търсят загадъчния втори печеливш, който си поделя рекордния за играта джакпот от 87 милиона евро (66 милиона лири) със съпрузи от Шотландия. Стотици хора са предявили претенции за половината печалба от близо 40 милиона евро. Сред тях е жена, която твърди, че е изпрала билета си в пералнята, предаде Франс прес.

Двама късметлии си поделиха рекорден джакпот във Великобритания

Две седмици след тегленето, историята около загадъчния втори печеливш продължава да занимава британските таблоиди, чието внимание в частност е насочено към 48-годишната Сузане Хинте.

Жената от германски произход настоява, че притежава билет с печелившата комбинация от числа. Проблемът с въпросния билет е, че баркодът, серийният номер и част от датата са се изтрили, след като, както твърди Хинте, по невнимание го е изпрала в пералнята. Билетът е бил в джоба на джинсите й.

"Защо да лъжа?", пита Сузане Хинте, защитавайки правото си да потърси половината от най-голямата печалба в историята на британската национална лотария.

Какво правят с парите си британските тотомилионери

Хинте твърди, че е купила печелившия билет на 9 януари от пункт в Устършър, Централна Англия. Организаторите на лотарията "Камелот груп" потвърждават, че билетът наистина е закупен във въпросния град.

Бившият съпруг на Сузане, цитиран от таблоида "Сън", се моли жената да има право. "Технически с нея не сме се развеждали, така че мога да претендирам за половината от печалбата", казва мъжът.

В очакване раздухваният от медиите случай на Сузане Хинте да се разреши, стотици други хора са се обявили за притежатели на втория печеливш билет, твърдейки, че той е откраднат, повреден или изчезнал. Организаторите на лотарията напомнят, че претендентите разполагат със срок от 30 дни, за да потърсят печалбата.

Източник: БТА