Спецакция на МВР в село Галиче
Спецакция на МВР в село Галиче / Sofia photo agency, архив

Специализирана полицейска операция се провежда на територията на врачанското село Галиче под надзора на Окръжна прокуратура - Враца.

Операцията е разпоредена от главния секретар на МВР Георги Костов и е насочена към „подобряване на средата за сигурност в района", уточняват от МВР.

Цацаров нареди проверка на кмета на Галиче Ценко Чоков

Основните й направления са противодействие на престъпността, на разпространението на контрабандни акцизни стоки, осигуряване на добър обществен ред в училищата и прилежащите територии.

Действията на прокурорите от ОП - Враца и РП - Бяла Слатина, на служителите на ОДМВР - Враца и РУ - Бяла Слатина са в съответствие с разпоредената от главния прокурор Сотир Цацаров проверка за законност на дейността в кметството в с. Галиче.

Синът на кмета на Галиче: Пуснете ме да завърша образованието си

По разпореждане на главния прокурор ще се извърши и цялостна проверка на дейността в кметството на с. Галиче, извършвана от трима прокурори. Проверката ще обхване периода от началото на предходния мандат на кмета до настоящия момент и ще се извършва в няколко направления: законосъобразност на действията на кмета на с. Галиче по удостоверяване подписи на частни документи и пълномощни, верността на преписи и извлечения от документи и книжа, начинът на стопанисване на определени от общинския съвет обекти на общинската собственост и др.