Таксиметрови шофьори се бият заради дъмпинг
Таксиметрови шофьори се бият заради дъмпинг / снимка: Varnautre.bg

Дъмпинг на цените на таксиметровите услуги във Варна предизвика спонтанен протест, прераснал във физическа саморазправа. След като най-новата таксиметрова компания в града „Хипо такси” обяви, че намалява цените до минимума, водачи от всички компании се събраха в понеделник на протест пред на паркинга на УМБАЛ "Св. Марина", съобщава Varnautre.bg.

Първоначално шофьорите са мислели да се отправят към общината, но после са решили да посетят офиса на компанията и да разговарят с ръководството. Там няколко души влезли при управителя Кирил Киров, пред когото настояли да не се подбиват цените на таксиметровите услуги.

Киров излязъл навън, където напрежението ескалирало и се стигнало до физическа саморазправа.

„Започнаха да вандалстват в офиса. Явно не им стигна това, положението ескалира и се стигна до там да ме съборят на земята, да започна да получавам ритници, удари, заплахи – за мен, за автомобила ми, за семейството ми, за бъдещето ми. Бяха ми отправени директни заплахи от рода на „ще поръчаме хора”, „за 100 лева ще те натрошат целия”, разказа потърпевшият Киров пред Нова телевизия.

Преди дни от „Хипо такси” обявиха, че намаляват дневната тарифа до 0,60 лева на километър, а нощната - на 0,65 лева.  От компанията изтъкнаха, че се съобразяват с актуалните икономически условия в града и понижените цени на горивата, както и с ограничаването на монопола на пазара.

Водачи на „Хипо такси” са били предупредени да не излизат на работа, тъй като може да се стигне до още по-големи физически сблъсъци, допълва Varnautre.bg.