Паспортът на Хичкок си смени собственика
Паспортът на Хичкок си смени собственика / netinfo

Паспортът на световноизвестния режисьор Алфред Хичкок, издаден му през 50-те години на миналия век, бе продаден на търг в Бевърли Хилс, за 19 200 долара. Крайната цена на паспорта надхвърли два пъти първоначалната оценка от 6-8 хиляди долара.

Червеният чадър на бели точки, с който легендарната американска актриса Мерилин Монро е позирала за фотосесия на плажа през 1942 г., бе продаден за 42 хиляди долара, предаде БГНЕС.

Новият собственик на чадъра е Уилям Дойл, основател на Музея на стила, намиращ се в Ирландия. Преди началото на наддаването чадърът бе оценен между 15-20 хиляди долара.

Златният пистолет Валтер ППК, който е принадлежал на Елвис Пресли, е продаден за 28 800 долара, при първоначална оценка за 10-20 хиляди долара, а микрофонът, използван от певеца по време на шоуто „Луизиана Хейрайд” – за 15 хиляди долара.

Предизвикалата огромен интерес опаковка с лекарства на Елвис бе купена за 2640 долара. Както бе съобщено по-рано, намиращите се в нея таблетки са били премахнати, за да не се нарушат законите.