Новата седмица идва със слънце и постепенно затопляне
Новата седмица идва със слънце и постепенно затопляне / Thinkstock/Getty Images

Прогноза за 25 януари, понеделник

През нощта облачността ще започне да намалява. По поречието на Дунав и на места в котловинните полета отново ще се образува мъгла, съобщават дежурните от НИМХ на БАН. Минималните температури в Южна България ще са между минус 5 и минус 10 градуса, в Северна - между минус 10 и минус 15 градуса, на отделни места и по-ниски.

В понеделник до обяд ще преобладава слънчево време, но от запад облачността ще започне да се увеличава. Ще се появи и слаб запад-северозападен вятър. Ще е малко по-топло, с максимални температури от минус 6-7 градуса в районите с по-трайна мъгла, до 4-5 градуса на места в Южна България.

Жълт код заради ниски температури е обявен за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Русе, Разград, Силистра, Добрич, Шумен, София-град, София-област, Перник и Кюстендил.

През нощта срещу вторник облачността ще се вплътнява и ще започнат превалявания от сняг. В северозападните райони ще има условия снегът да премине в слаб дъжд и да се образуват поледици.

Атмосферното налягане ще се понижава, към края на деня ще е близко до средното за месеца.

Над планините повече слънце ще има преди обяд. След пладне облачността от запад ще се увеличи. Валежи от сняг ще има през нощта срещу вторник. Вятърът ще е умерен, по високите и открити части и силен от северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около минус 3 градуса, на 2000 м - около минус 8 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна в началото и края на деня. Все още без валежи. Ще духа слаб западен вятър, който по-късно ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са от 0 до 3 градуса. Температурата на морската вода е 4-5 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Повече за времето и пътната обстановка в страната ще научите на Sinoptik.bg