Започна третата Политическа академия на Жени ГЕРБ  във В. Търново
Започна третата Политическа академия на Жени ГЕРБ във В. Търново / снимка: Пресцентър ГЕРБ

Започна третата Политическа академия на Жени ГЕРБ

Започна третата Политическа академия на женската организация на ГЕРБ, която ще продължи до 24 януари в старопрестолния град Велико Търново. Форумът, на тема „Политика. Управление. Сигурност на живот", бе открит от председателя на ЖГЕРБ и народен представител Ирена Соколова. Академията се провежда в сътрудничество на организацията на ЖГЕРБ и Фондация „Конрад Аденауер".

„Целта на този форум, който днес събира всички нас е да споделим знания, опит, желания, намерения и реализирани резултати, такива каквито всяка една от Вас ги има и иска да ги сподели. Това, което ще ни остане след срещата, освен натрупаните знания, е огромното желание да се видим отново", заяви Ирена Соколова. Тя не спести похвалите си към организаторите на събитието от  Велико Търново.

Специални гости на форума бяха зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, председателят на Старейшини ГЕРБ Николай Андреев,  председателят на Предприемачи ГЕРБ Валя Чилова, председателят на Младежи ГЕРБ Георг Георгиев, зам.-председателят на НС Димитър Главчев, зам.-министърът на образованието проф. Костадин Костадинов, представители на областното и общинското ръководство на ГЕРБ във Велико Търново.

Своя анализ за ситуацията в Европа през 2016 г. и бежанската криза направи видният общественик и конституционен съдия проф. Георги Марков.

„Цяла Европа беше връхлетяна от орди от преселници, които незаконно нарушават суверенитета на държавите. Където и да се проведат избори резултатите са в полза на десниците в Европа, от Швейцария, през Полша, Хърватска и Испания“, коментира Марков.

Изненадата на вечерта бе визитата на зам.-председателя на ПП ГЕРБ и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.
Той поздрави представителителите на ЖГЕРБ, като им благодари, че са част от партия ГЕРБ. "Ние сме една добре смазана машина. Продължаваме да надграждаме нашия отбор, който има все по-голямо присъствие, както в местната така и в законодателната и изпълнителната власт", заяви Цветанов.