Само едно село бедства още в община Смолян
Само едно село бедства още в община Смолян / БГНЕС,архив

Бедственото положение в община Смолян е в сила само за с.Киселчово, а за селата Горна Арда и Мугла е отменено, съобщи зам.-кметът на община Смолян Марияна Цекова. Пътищата до последните две села са проходими, но Киселчово остава без достъп. Там продължава доставките на стоки от първа необходимост, както и на лекарства на ръка.

От съседното кметство карат с високо проходими автомобили хляб и храни до мястото на свлачището, след което продуктите се пренасят на ръце от хора от Киселчово. Причината е сериозно свлачище, което се активизира в неделя и затвори пътят до селото. „Чакаме да спадне нивото на реката до необходимото ниво, за да можем да изпратим там тежка техника, която да започне разчистването на земната маса, която е затворила пътя“, коментира още Цекова.

Пътят за Горна Арда е проходим, но е забранено преминаването на МПС - та над 10 тона.

До бедствената обстановка в региона се стигна, след като в края на миналата седмица се изсипа сериозна количества дъжд на територията та община Смолян, като тогава беше обявено бедствено положение в Смолян. Все още не е направен точен разчет на щетите, както и колко средства ще бъдат необходими за ремонтните дейности.