Ледено шоу по фигурно пързаляне във Варна
Ледено шоу по фигурно пързаляне във Варна / Добри Атанасов
Ледено шоу по фигурно пързаляне във Варна
83699
Ледено шоу по фигурно пързаляне във Варна
  • Ледено шоу по фигурно пързаляне във Варна

Клуб по ледени спортове „Одесос” организира днес в 11:30 детско ледено шоу с демонстрации и открит урок по фигурно пързаляне за всички желаещи. Проявата ще стане факт на ледената пързалка в „Младост”.

„Това шоу ще бъде един вид презентация на клуба ни. Децата, които тренират при нас ще покажат какво са научили. Идеята е да популяризираме спорта фигурно пързаляне. Нека на шоуто да заповядат всички желаещи да се запознаят с този спорт.”, коментира в интервю за „Морски гонг” по Дарик Вячеслав Казаков.  „Мисля, че ще има сериозен интерес към тази проява. Нашият спорт е доста атрактивен. Ще проведем в рамките на шоуто и един открит урок за всички, които желаят да излязат на леда. Ще им покажем началните стъпки във фигурното пързаляне”, добави още той.

В клуба тренират 23 деца. Най-малката е на 6 години, а най-голямата е на 13 години. „Имаме само едно момче-Александър Качамаков, който спечели златен медал на последното първенство. Надявам се по-нататък да привлечем още момчета. Имаме много перспективни  момичета, на които вярвам предстоят успехи”, добави треньорът

Цялото интервю с Вячеслав Казаков чуйте в приложения звуков файл.