Георги Мирчев: Варна ще има стадион за плажен футбол
Георги Мирчев: Варна ще има стадион за плажен футбол / Добри Атанасов
Георги Мирчев: Варна ще има стадион за плажен футбол
83695
Георги Мирчев: Варна ще има стадион за плажен футбол
  • Георги Мирчев: Варна ще има стадион за плажен футбол

Варна ще разполага със съоръжение за плажен футбол. В това бе категоричен в интервю за „Морски гонг” по Дарик шефът на ЗС на БФС-Варна Георги Мирчев.

„Плажният футбол е интересен и атрактивен спорт. На мен ми стана странно като започнах работа в ЗС на БФС-Варна, как доста хора коментират, че няма къде да се практикува плажен футбол. Ако във Варна няма къде да се играе, къде другаде? Решихме заедно с момчета, които живо се интересуват от плажния футбол да пораздвижим нещата и да съдадем необходимата организация. Така се роди идеята да изградим съоръжение, където да може да се практикува този спорт. Тук е мястото да благодаря концесионера на плажа „„Лазурен бряг „91” и господин Андрей Василев за съдействието”, разказва Георги Мирчев.

„За жалост излязоха пречки, които не бяха предвидени. Спряхме се първоначално стадионът да бъде изграден в „Аспарухово”. Оказа се, че самият пясък там е смесен и с глина, което изисква специално чистене със специални машини, които ние нямаме на този етап. Не сме се отказали. Стадион ще има. Сега обмисляме да изградим съоръжението на Южния плаж във Варна.

Ако не в края на май, то в началото на юни се надяваме Варна да разполага със стадион за плажен футбол.  Още миналата година сме накупили всички необходими неща-врати, очертания, мрежи. Те само трябва да бъдат разположени някъде. Разговори сме водили и за трибуни. Надяваме се още с първия турнир, който ще направим, плажният футбол да спечели още повече почитатели. Стадионът ще бъде предоставен за общо ползване”, коментира още Мирчев.

Цялото интервю с него чуйте в приложения звуков файл: