Мощна снежна буря се надига в САЩ
Мощна снежна буря се надига в САЩ / ThinkStock/Getty Images

След практически безснежното начало на зимата към източното крайбрежие на САЩ се надига мощна снежна буря. Тя ще бъде съпроводена с ветрове над 80 км/ч и неминуемо ще създаде опасна обстановка по шосетата, предупреди националната метеорологична служба на САЩ, цитирана от ТАСС.

Екстремни феномени бележат началото на 2016-а

Според прогнозата първият напор на бурята ще се стовари върху отделни райони от източното атлантическо крайбрежие през втората половина на 22 януари. Най-застрашена изглежда столицата Вашингтон. Там бурята може да се окаже най-мощна за последните десетилетия. Синоптиците предупреждават за заледявания но пътищата, навявания на сняг и понижена видимост в града и около него.

Фронтът на бурята застрашава също така щатите Ню Йорк и Масачузетс, както и град Филаделфия на границата между Пенсилвания и Ню Джърси. Властите се надяват, че лошото време само ще "закачи" тези райони, без да предизвика сериозни последици. Веднага след като излезе предупреждението жителите на тези щати започнаха да се запасяват с храна и всичко необходимо, за да не им се налага да излизат от домовете си при извънредна ситуация.

Източник: БТА