Първо да прочетем книгата, а после ще гледаме филма.
Един поглед към киноафиша на 2016 г. показва, че в книжарниците ще се търсят „Момичето от влака" на Паула Хоукинс, „Аз преди теб" от Джоджо Мойс и класиките „Книга  за джунглата" и „Алиса в Огледалния свят".

Вижте някои от популярните книги, които да прочетете, преди филми по тях да се появят в салоните.

„Петата вълна"  от Рик Янси

Филмът  ще бъде първи от трилогията по книгите на Рик Янси. У нас вече излезе и втораата част от поредицата - „Безкрайното море". Очаква се историята на Каси и опитите й да спаси малкия си брат с помощта на случайно срещнатия Ивън да се появи по екраните на 17 януари. Режисьор е Джей Блейксън, а в ролите - Хлоуи Грейс Моретц, Майка Монро и Лийв Шрайбър.

"Орденът на асасините" от Оливър Боудън

След като Боудън претвори популярната компютърна игра в поредица книги и спечели хиляди читатели, ред е на киното да се обърне към мистериозния свят на най-смелите бойци - асасините. Режисьорът Джъстин Курцел се е обърнал към звездите Майкъл Фасбендер и Марион Котияр, за да играят в тази адаптация на играта. Лентата ще е в киносалоните през декември.

"Предани". Кн3 от поредицата „Дивергенти" от Вероника Рот

Филмът „Предани" може да направи това за серията „Дивергенти", което „Сойка присмехулка" направи за „Игрите на глада" от Сюзан Колинс. По традиция третата част на поредицата ще излезе в два филма (така беше и с „Хари Потър и Даровете на смъртта"). Първият филм ще се появи на 18 март, а вторият - на 9 юни 2017 г. Режисьор е Робърт Швентке, а  в ролите ще са Шейлин Уудли,Тео Джеймс и Наоми Уотс.

„Фантастични животни и къде да ги намерим" от Дж. К. Роулинг

Най-накрая нещо ново за милионите фенове на Хари Потър. Лентата ще е първият от трилогия филми, свързани с училището на магьосниците „Хогуортс". В ролята на главния герой - писателят-приключенец Нют Скамадър ще се превъплъти не кой да е, а носителят на Оскар Еди Редмейн. Режисьорът Дейвид Йейтс е привлякъл и Езра Милър и Колин Фаръл в актьорския състав, а сценарият е писан лично от Дж. К. Роулинг. Премиерата ще бъде истинско световно събитие - на 18 ноември.

„Алиса в Огледалния свят" от Луис Карол

Премиерата на продължението на „Алиса в Страната на чудесата"  - „Алиса в Огледалния свят" ще е в края на май. Режисьор е Джеймс Бобин, а адаптацията за екран - на Линда Уулвъртън. Кой друг, ако не Джони Деп ще играе Лудият шапкар, Миа Васиковска ще е Алис, Ан Хатауей  ще е Бялата кралица, а Саша Барон Коен - Времето.

"Момичето от влака" от Паула Хоукинс

Психологическата кримка на Хоукинс се превърна в хита на годината в американските книжарници, като често е сравнявана с хита на Джилиан Флин „Не казвай сбогом".  Тейт Тейлър е режисьор на лентата, която ще е по екраните през октомври. В ролите са Ребека Фъргюсън, Емили Блънт и Едгар Рамирез.

Вижте още заглавия във видеото.