Вземат имущество за 1,3 млн. лева от Веселин Жеков-Полицая
Вземат имущество за 1,3 млн. лева от Веселин Жеков-Полицая / снимка: Юлия Кунева, Intrigi.bg , архив

Бившият командос от Варна Веселин Жеков-Весо Полицая, ще остане без имущество за близо 1,3 млн. лв. Става въпрос за апартамент и дворно място в центъра на Варна, както и за пари от продажба на имоти и автомобили.

Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество е спечелила дело срещу него. Жеков е обжалвал пред Върховния касационен съд (ВКС). Висшите магистрати обаче не допуснали жалбата му и така решението влязло в сила, съобщава вестник "24 часа".

Процедурата срещу Жеков започнава по Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, който вече е отменен. Причината е дело срещу Жеков. През 2009 г. той сключи споразумение с прокуратурата, като се призна за виновен за участие във въоръжена организирана престъпна група за разпространение на наркотици, склоняване към проституция и трафик на жени, действала между 1996 и 2008 г.

Жеков бе свидетел срещу бившия общински съветник в морската столица и президент на ФК “Спартак” (Варна) Иван Славков, който бе осъден на 10 г. затвор от съда в Бургас като ръководител на група за проституция и дрога. Делото е във ВКС, но той още не се е произнесъл.

За разлика от Славков Весо Полицая се споразумя с прокуратурата за присъда от 2 години и 4 месеца. През юли м. г. Жеков бе арестуван с още 4-ма по дело за организирана престъпна група за рекет на проститутки във Варна. След ареста на бандата на Черния Роди това бе втори удар на спецпрокуратурата във Варна.