Светът е пълен с невероятни места, които си заслужава да посетите. Различните географски местоположения, климатични условия и сезони предлагат разнообразие от природни чудеса.

Вижте едни от най-добрите туристически дестинации във видеото.

Филаделфия

От известно време насам Филаделфия е под светлините на прожекторите като една забележителна дестинация, но след посещението на папата през септември 2015 г. градът се превърна в мечтано направление за туристи от цял свят. Само 2 месеца по-късно Филаделфия бе включена в Списъка на световно наследство на ЮНЕСКО. Очаква се "Фили" да остане в центъра на вниманието, тъй като градът ще бъде домакин на Националната демократична конвенция юли 2016 г.

Исландия

През последните 5 години броят на туристите в Исландия бележи значителен растеж и това най-вероятно няма да се промени и през 2016 г. Все повече авиолинии предлагат директни полети, което дава възможност на феновете на култовия сериал Game of Thrones да посетят земите, на които са заснети голяма част от сцените. Задължително посетете и "Синята лагуна".

Рио де Жанейро

Рио де Жанейро ще бъде домакин на летните олимпийски игри през август 2016 г. Това ще бъдат първите олимпийски игри, проведени в Южна Америка.

Дубай

Дубай несъмнено носи репутацията на дестинация, предлагаща всичко. Тук се намират Burj Khalifa - най-високият небостъргач на света и Dubai Ski - първият ски комплекс на закрито в Близкия Изток. Към тях вече може да се добави и тематичният парк  Hunger Games, a откриването на новите хотели на островите от изкуствено създадения архипелаг The Palm Jumeirah внася още лукс и разкош към пейзажа

Куба

Според много експерти Куба ще бъде една от водещите дестинации през 2016 г.

Ирландия

Ирландия е страна с богата култура, древна история и множество замъци и крепости. Ще останете очаровани от удивителната природа, архитектурата и многобройните забележителности в страната.

Вижте още интересни клипове на автора във Vbox7 ТУК