Жълт код за студ в половин България
Жълт код за студ в половин България / DarikNews.bg, архив

Жълт код за ниски температури е обявен в 15 области на страната и столицата за 20 януари, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Предупреждението е в сила за областите: Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Русенска, Търговщка, Разградска, Шуменска, Силистренска, Софийска, Пернишка и Кюстендилска, както и за София-град.

Минималните температури през нощта стигнаха до минус 21 градуса в Кнежа, а най-високите минимални температури също бяха отрицателни - минус 3-4 градуса в крайните югоизточни райони и по морския бряг.

Идва ли затопляне или ледените дни продължават?

В сряда над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. По поречието на Дунав ще се образува ниска слоеста облачност, на места там и видимостта ще е намалена. По-съществени увеличения на облачността ще има и над крайните южни райони, но валежи не се очакват. Ще е почти тихо, около пладне в източните райони ще се появи слаб южен вятър.

Ледени дни до неделя, температурите падат до минус 20

Дневните температури ще са в широки граници: от минус 10 градуса в районите с трайна ниска облачност в близост до река Дунав, до 3-4 градуса в югоизточните райони.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg