Звезди от шоубизнеса отдадоха почит към Глен Фрей
Звезди от шоубизнеса отдадоха почит към Глен Фрей / Guliver/Getty Images

Музиканти и звезди на шоубизнеса отдават почит към Глен Фрей - китарист, съосновател и член на една от най-известните рокгрупи в САЩ Eagles, починал на 18 януари на 67-годишна възраст, предаде Асошиейтед прес.

Съобщението за кончината на известния музикант, поместено днес на страницата на групата във Facebook, гласи: "С горчивина съобщаваме, че нашият приятел, основателят на групата Eagles Глен Фрей, почина в Ню Йорк на 18 януари".

От съобщението става ясно, че Фрей от дълго време се е борил с тежки здравословни проблеми, но в последните дни състоянието му рязко се е влошило. Причина за смъртта му са усложнения от ревматоиден артрит, остър язвен колит и пневмония.

В прочувственото си изявление барабанистът, певец и съосновятел на Eagles Дон Хенли, който заедно с Глен Фрей формира един от най-успешните авторски екипи, създал хитове като Hotel Calirornia и Life in the Fast Lane, посочва: "Не съм сигурен, че вярвам в съдбата, но знам, че когато през 1970 г. пътищата ни с Глен Фрей се пресякоха, животът ми, както и този на милиони хора на планетата, се промени завинаги. За мен ще бъде много странно да продължа напред в един свят, в който него го няма. Почивай в мир, братко".

"Шокиран съм. Мой отдавнашен приятел и член на Eagles е починал. Обичахме те, Глен Фрей", пише в Twitter известният актьор и комик Стив Мартин.

"Съкрушени сме от загубата на още една музикална икона. Eagles е групата, оказала едно от най-сериозните влияния върху нас. Почивай в мир, Глен Фрей", пише Хилари Скот от популярното кънтри трио Lady Antebellum.

"Шокиран съм да науча за кончината на Глен Фрей, член на Eagles и брилянтен автор на песни. Наистина съм в шок", гласи посланието в Twitter на фронтмена на Kiss Пол Стенли.

"Музиката му беше вдъхновяваща, влиянието му в музикалния свят - неизмеримо, музикалният му завет - вечен", пише кънтри певецът Тим Макгро".

Глен Фрей създаде саундтрака на моя живот. Съкрушен съм от загубата на един от най-фините хора, които някога съм срещал", гласи туитът на актьора Роб Лоу.

"Глен Фрей беше неотделима част от една от най-легендарните групи в музикалната история на САЩ. Като автор на песни заедно с Дон Хенли той създаде някои от най-големите хитове и стандарти на 70-те години на миналия век. Кончината на Фрей е съкрушителна загуба за музикалната общност. Поднасяме най-искрени съболезнования на семейството, близките, колегите и почитателите му", се посочва в изявлението на Нийл Портноу, президент и изпълнителен директор на американската Академията за звукозапис, която присъжда наградите Грами.

"Отиде си един от най-големите гласове, музиканти и творци на рок музиката. Почивай в мир, Глен Фрей", пише в Twitter актьорът Майлс Телър.

"Глен Фрей от групата Eagles, която толкова много обичах, е починал. Неговите песни съвършено улавяха звученето на онези дни през 70-те години на миналия век", гласи посланието в Twitter на голямата звезда на шоубизнеса Бет Мидлър.

"Изгубихме Глен Фрей, който беше член на група Eagles, създала най-любимия ми албум на всички времена - Hotel California. Талантът му ще ни липсва. Той си отиде скоро след един великолепен актьор и истински човек - Алън Рикман. Сърцето ми е съкрушено от загубата на толкова много талант. Моля Ви, помнете и двамата заради изключителния им принос към света на шоубизнеса", пише на страницата си във Facebook певецът Meat Loaf.

Източник: БТА