Храните, които англичаните не могат да произнесат
Храните, които англичаните не могат да произнесат / netinfo

Оксфордският английски речник обедини сили и състави списък с храните, които най-често произнасяме грешно, пише "Индипендънт".

Кои са най-трудните за произнасяне храни, с които англичаните оплитат езика си:

Киноа - наричано често "златото на инките", се смята за една от най-полезните зърнени култури. В малките зрънца се съдържат всичките осем аминокиселини, необходими на тялото ни, както и висока протеинова балансираност.

Дзадзики - гръцка млечна салата, която се приготвя с кисело мляко краставици, чесън, сол, зехтин.

Храните които англичаните не могат да произнесат
netinfo

Буйабес - гъста, но изтънчена супа от риба, произлизаща от средиземноморското крайбрежие на Франция. За разлика от повечето други рибни супи, зеленчуците не се варят, а се запържват предварително. Различните видове риби се добавят по различно време.

Пармеджано реджано - това е най-известното в света италианско сирене, което англичаните не могат да произнесат.

Едамаме
- типично японско растение. Името му буквално означава боб на клонка. От него се прави и определен, подходящ за целта тип соя.

Асаи (акаи) е вид палмово дърво. От плода се приготвят гъсти нектари, каши, газирани води и други напитки. Растението се отглежда предимно заради богатите на антиоксиданти плодове и сърцевината на ствола на дървото, която се използва за приготвяне на салата, известна като "салатата на милионера" заради превъзходните си вкусови качества..

Чипотле
- това са люти и пушени люти чушлета. Най-често се използва за пикантни сосове.

Храните които англичаните не могат да произнесат
netinfo

Манчего - испанско твърдо сирене, направено от овче мляко. Обявено е от Европейската комисия, за "продукт с традиционно специфичен характер". Може да се произвежда единствено в района на Кастилла Ла Манча в Испания, където зреенето му се подпомага от специфичните климатични условия на региона.

Ньоки е типично италианско макаронено изделие. Обикновено домакините го приготвят като паста със сметанов, гъбен или доматен сос, пармезан и песто.

Източник: БГНЕС