Любовна драма е причина за нападението над ученичка в Перник
Любовна драма е причина за нападението над ученичка в Перник / БГНЕС, архив

21 са кръводарителите, отзовали се на призива за помощ към намушканата днес в Перник 15-годишна Зорница Живкова. Момичето беше откарано в болница с множество прободни рани тази сутрин.

Инцидентът е станал около 8.00 ч. на началната спирка в Перник. Нападателят е 28- годишният бивш затворник Радослав Колев, който е и бивш приятел на Зорница.

Освен семейството на раненото момиче, призив към перничани за помощ качи на официалния си сайт и Регионалният инспекторат по образованието към министерството.

Бивш затворник е намушкал ученичката на спирка в Перник

Зорница е ученичка в Професионалната гимназия по облекло и туризъм "Св. Иван Рилски" в Перник. Състоянието на момичето вече е стабилизирано, но все още остава тежко. При приемането й в болницата детето било в състояние на тежък хеморагичен шок. Лекари съобщиха, че преброили по тялото на ученичката 11 рани. Засегнати от пробожданията са белите дробове, диaфpaгмaта, чepния дpoб и ĸopeмнатa ĸyxинa.

И Зорница и нападателят й Радослав са от Радомир. Срещу него се води разследване за опит за убийство по хулигански подбуди. Предстои да му бъде повдигнато обвинение. Радослав е криминално проявен и е осъждан за хулиганство, за унищожаване и повреждане на чуждо имущество, държане на наркотични вещества и грабеж. Последното си наказание изтърпял в затвора Бобов дол на 23 юли 2012 г.

Мъж наръга над 10 пъти момиче на спирка в Перник

Според близки на Зорница, той нападнал девойката защото искал да запази връзката си с нея, която пък момичето прекъснало по настояване на роднините си. Радослав тормозел Зорница, заплашвал я, дори я биел. А тази сутрин младият мъж изпълнил една от заканите си, като причакал момичето на автобусната спирка на път за училището.

С пристигането на превозното средство, Радослав нанесъл удари с нож по тялото й и я замъкнал в автобуса, където тя започнала да вика за помощ и припаднала. Според свидетели, бившият затворник останал в превозното средство до пристигането на полицията. Деянието си той оправдал с думите, че "обича Зорница".