Арестуваха 26-годишен алжирец за сексуалните нападения в Кьолн
Арестуваха 26-годишен алжирец за сексуалните нападения в Кьолн / БГНЕС, архив

Властите в Германия са арестували 26-годишен алжирец, заподозрян за сексуално посегателство в Кьолн по време на уличните празненства в новогодишната нощ, предаде Асошиейтед прес. От градската прокуратура съобщиха днес, че неназованият кандидат за убежище е бил задържан в дом за бежанци в съседния град Керпен през уикенда.

Той е първият арестуван по обвинение в сексуално посегателство след серията нападения в Кьолн, предизвикали бурна реакция и дебати в Германия за интеграцията на новодошлите мигранти. Полицейското разследване по нашумелия случай се фокусира върху мигранти главно от Северна Африка.

Повечето нападатели в новогодишната нощ в Кьолн са бежанци

Говорител на прокуратурата каза пред АП, че до момента оплаквания за сексуални атаки са подали 497 жени, включително и за три изнасилвания, през новогодишната нощ.

Властите в малкия германски град Борнхайм, недалеч от Кьолн, съобщиха, че ще отворят местния обществен плувен басейн за мъже, кандидати за убежище, след като мигрантите са преминали неформално обучение как е прието да се общува с жени в европейската страна, предаде Ройтерс.

Не пускат бежанци в германски басейн заради сексуален тормоз

Басейнът бе затворен за мъже бежанци миналата седмица, след като няколко жени се оплакаха от сексуален тормоз там.

"Отмяната на разпореждането не е резултат от медиен натиск, а идва след серия от интензивни разговори с бежанците как следва да третират жените с уважение", се казва в съобщението на местната община.

Източник: БТА