Болногледачка влиза в затвора заради кражба от пациент
Болногледачка влиза в затвора заради кражба от пациент / БГНЕС, архив

Болногледачка ще лежи 6 месеца в затвора заради кражба от пациент. 55-годишната В. Иванова беше призната от Варненския районен съд за виновна, че на 20 март 2013 год. във варненска болница отнела от портфейла на пациент 220 лева.

Подсъдимата била наета по обява във вестник за придружител на болен човек по време на следоперативния му престой в болница. Няколко дни тя се грижила за пациента, изпълнявала негови поръчки за покупки от близкия магазин, включително и за теглене на пари от дебитната му карта. В последния ден на услугите й като болногледач Иванова се възползвала от  ангажираността на пациента с медицински манипулации и измъкнала незабелязано от портфейла му наличните пари. Междувременно успяла да получи от близките на пострадалия и договореното предварително възнаграждение.

Кражбата е извършена от подсъдимата в условията на опасен рецидив. 55-годишната В. Иванова е многократно осъждана, основно за посегателства срещу собствеността. Тя следва да търпи присъдата си в затвор при първоначален строг режим, постанови съдът, който разгледа делото в процедура на съкратено съдебно следствие.