Радан Кънев за новия десен проект: Не е закриване на ДСБ, а засилване на партията
Радан Кънев за новия десен проект: Не е закриване на ДСБ, а засилване на партията / снимка: Sofia photo agency, архив
Радан Кънев за новия десен проект: Не е закриване на ДСБ, а засилване на партията
83619
Радан Кънев за новия десен проект: Не е закриване на ДСБ, а засилване на партията
  • Радан Кънев за новия десен проект: Не е закриване на ДСБ, а засилване на партията

„Новият десен проект не е закриване на ДСБ или отделянe нa части от нея, а засилване на партията, защото без силни демократи за силна България в България няма силна десница. Това в последните 10 години се доказа многократно". Това заяви във Варна лидерът на партията Радан Кънев.

На 23 януари ще има национално съвещание на общинските и областните лидери на ДСБ, заедно с кметовете и общинските съветници на партията. На 13 март ще се събере Националното събрание. На тях ще бъдат обсъждани сериозни решения за преструктуриране на партията, промяна в уставa, политическото позициониране и организационно укрепване, уточни Кънев.

Радан Кънев готви нов десен политически проект

На този етап не се говори за коалиции, защото формата на междупартийни коалиции в дясното е изчерпана, смята Кънев. Той уточни, че ще се търси се разширяване на подкрепата около ДСБ, привличане на широки граждански политически кръгове с общи позиции към настоящото управление и с общо виждане за нуждата от реформи.

„Аз виждам една много остра кризисна ситуация в страната. Какво ще стане до март, дали дотогава няма всички партии в Реформаторския блок да са опозиционни, дали дотогава сегашното правителство изобщо ще е на власт в този си вид, е нещо, което не може да се предвиди. Както малцина в момента, в който ДСБ излизаше в опозиция, знаехме, че това ще доведе до бърза политическа криза", отбеляза лидерът на тъмносините.

Главният прокурор да разследва търговете за „Хемус”, поиска Радан Кънев

Без ДСБ не може да се управлява България, в сегашната ситуация на доверие вътре в обществото, на необходимост от реформи и на силно разколебано доверие към България от западните й партньори. Реформаторският блок беше слаб в налагането на реформи, поради липса на единство, коментира още Кънев.