Велека заля пътя Ахтопол - Резово, няма обходен маршрут
Велека заля пътя Ахтопол - Резово, няма обходен маршрут / Dariknews.bg

Пътищата в областта са частично заснежени и заледени. На места има снегонавявания. Отсечките се почистват и обработват с пясък, сол и калциев двухлорид.

По искане на ОПУ - Шумен, Ришки проход е затворен за движение на товарни автомобили над 12 т, а тези от 3.5 т до 12 т трябва да са с вериги без ремаркета и полуремаркета. По искане на ОПУ - Варна пътя Провадия - Айтос е затворен за товарни автомобили с обща маса над 12т.

Поради наводнение движението между Ахелой и Поморие се извършва само в едната пътна лента. Река Велека е заляла пътя Царево - Резово, който е затворен за движение в участъка Ахтопол - Резово. Няма обходен маршрут. Отворен за движение е общинският път Извор - Зидарово.

От ЕВН съобщават, че обстановката в областта е спокойна. Работи се по отстраняване на аварии в някои населени места в община Поморие и Карнобат. Авариите не са сериозни и се очаква всеки момент да бъдат отстранени. Без ток са селата Емона и Баня в община Несебър, като екипи на ЕВН работят на място за възстановяване на електричеството. Летище и Пристанище Бургас са отворени.

Със заповеди на кметовете на Сунгурларе и Руен, днес денят е обявен за неучебен във всички училища на територията на двете общини. До обяд се очаква да бъде отменено частичното бедствено положение в община Камено. Там в момента служители от администрацията извършват опис на щетите в пострадалите къщи.

Над Черноморието ще бъде облачно и ще продължи да превалява слаб сняг. Ще духа силен и временно бурен вятър от север-северозапад. Максимални температури - между минус 5° и 0°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала. Днес ще е предимно облачно на много места със слаби валежи от сняг.

От запад на изток валежите постепенно ще спират и облачността ще се разкъсва. Ще духа умерен, в Източна България силен вятър от север-северозапад.