Глобиха хулиган, „украсил“ ограда със свински полови органи
Глобиха хулиган, „украсил“ ограда със свински полови органи / Sofia Photo Agency, архив

Глоба от 100 лева наложи Районен съд-Исперих на мъж от село Йонково, заради това, че „украсил" ограда на своя опонентка с полови органи на прасе.

Студентка удари колежка, глобиха я

Инцидентът е станал в село Голям Поровец на 17 октомври миналата година. Мустафа Рашид бил засегнат от обвинения, отправени от активистка на ДПС. В разговор с майка му тя го била нарекла „гяур", обвинила го, че яде свинско месо, което на мюсюлманите не е разрешено. Според запознати в основата на обвиненията са различните политически пристрастия на участниците в случката. Мустафа бил кандидат за общински съветник от партия „Обединена България" - основен опонент на ДПС в община Исперих.

Обиден от коментарите, той взел от свой познат, наскоро заклал прасе, тестисите на животното, завързал ги със сезал и ги окачил на оградата на авторката на обидите. Докато поставял "украсата", го видял съпругът на жената, който от своя страна се засегнал от този жест и двамата мъже се спречкали. Няколко пъти прехвърляли тестисите през оградата, накрая разменили и юмруци.

Русенец отнесе глоба от 500 лв. за хулиганство

На нарушителя е съставен акт по Указа за борба с дребното хулиганство, преди дни Районен съд-Исперих се произнесе по интересния казус. Наказанието заради „оскърбително отношение и държание към гражданите, с което е нарушен обществения ред и спокойствие" е минимално - глоба от 100 лева.

Мъж отнесе 100 лв. глоба за хулиганство, мятал керемиди по съсед

Решението може да бъде обжалвано или протестирано пред Окръжен съд-Разград.

Други новини от Разград