Ямбол отбеляза 138-ата годишнина от Освобождението
Ямбол отбеляза 138-ата годишнина от Освобождението / Община Ямбол

С тържествено честване, организирано от община Ямбол, бе отбелязана 138-ата годишнина от Освобождението на града ни от османско владичество. Инициативата събра пред паметника, на мястото, където са били посрещнати руските войни от 23-ти Донски казашки полк, представители на местната власт, родолюбиви и политически организации, военни, граждани.

Благодарствен молебен за загиналите герои отслужи ставрофорен свещеноиконом Панайот Чакъров. С венци и цветя своята почит към паметта им изразиха община Ямбол и Общински съвет Ямбол, народният представител Иван Чолаков, Областна администрация - Ямбол, Военен гарнизон - Ямбол, представители на политически партии, както и много родолюбиви организации и граждани.

За атмосферата на празничното честване допринесоха възстановчиците от ямболския Музей на бойната слава и на клуб „Традиция".

В днешния празничен за Ямбол ден Музеят на бойната слава е отворен за безплатни посещения. Проявите, посветени на Освобождението на Ямбол продължават вечерта с концерт на Камерен ансамбъл „Дианополис" в Безистена, с начален час 18.00.