Поп сводник лъсна в разследване за проституцията в Сърбия
Поп сводник лъсна в разследване за проституцията в Сърбия / netinfo

Разследване на сръбската полиция за елита на престъпния свят, контролиращ проституцията, е стигнало до името на свещеник от сръбската православна църква, предава електронното издание „Курир". Сред защитените свидетелки са и две участнички от известна денс група през 90-те години.

Мащабната операция на полицията е довела до разкриване на верига за елитна проституция, в която на високо ниво е присъствал свещеник на сръбската православна църква от Република Сръбска (една от съставните части на Босна и Херцеговина).

Според „Курир" попът е подвеждал известни личности от шоубизнеса, като е контролирал две сестри познати на сръбската общественост. Сръбският свещеник е предлагал и известна фолк певица, която получавала големи хонорари при участие на различни църковни празници.

Попът сводник предлагал на своите клиенти и бивши участнички от популярни денс групи. Сръбското издание отбелязва, че свещникът, името на когото се пази в редакцията на „Курир", вече е бил обвиняван за търговия с дрога и за сексуално предлагане на малолетно лице на висш служител от сръбската православна църква.

Източник: Фокус