Утре започва почистването на тротоарите в Разград
Утре започва почистването на тротоарите в Разград / Радка Минчева, архив

Пътищата в Разград се почистват, а от утре ще се почистват и тротоарите – съобщиха от пресцентъра на община Разград след заседание на Щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия.

Три улици за затворени, заради паднали клони или цели дървета – това са „Арда”и част от „Гаврил Кръстевич”, а проблемът на улица  „Станка Николица” е паднало дърво, което е затиснало кола и е препречило пътя. Тези участъци ще останат затворени тази нощ, защото предстои отстраняване на надвиснали и паднали дървета и клони.

Централната част на града не може да се почиства със снегорин, заради проведения основен ремонт, там се чисти с малки снегорини и три машини бобкат.

Поради липса на електрозахранване за Помпена станция Черковна, е вероятно да бъде прекъснато водоснабдяването на селата Мортагоново, Ясеновец, Радинград и Ушинци.

От пресцентъра съобщиха още и за взетото решение за обявяване за неучебни на дните 18 и 19 януари заради усложнената метеорологична обстановка, то е съгласувано с РИО на МОН. Мярката се налага заради здравето и сигурността на учениците