Усложнена е зимната обстановка на територията на община Габрово
Усложнена е зимната обстановка на територията на община Габрово / Община Габрово

Усложнена е зимната обстановка на територията на община Габрово. Снежната покривка е близо 50 см. Градът се почиства от всички налични машини на ОП „Благоустрояване“. Главните улици са почистени, усилията се насочват към второстепенните.

Трудно достъпни са част от пътищата на общинската пътна мрежа, която се почиства с 16 машини. Движението към Боженци се осъществява с вериги.

Пътят за Узана се почиства, на места има преспи и навявания. Височината на снежната покривка там е 60 см. Пътните настилки в участъците Габрово – Трявна,  Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново се обработват и са проходими при зимни условия.

Проходът Шипка е проходим при зимни условия. Пътната настилка се обработва.Температурата на въздуха там е минус 10°С. Няма наложени ограничения и допълнителни изисквания, но продължава забраната за движение на МПС над 10 тона.

15 села на територията на община Габрово са без електричество, екипи на електроразпределителното дружество работят по всички аварии. На Белодробната болница в Габрово е осигурено алтернативно ел. захранване. Работи са по разчистване на паднали клони и дървета.

До момента няма сигнали за закъсали и бедстващи хора на територията на общината. Температурата на въздуха, измерена в централна градска част от общинската МТО станция е минус 4.8°C. Влажността на въздуха е 92 %.

При възникване на кризисна ситуация, можете да потърсите помощ на националния единен телефон за спешни повиквания 112 и денонощните телефони на ОбщСС -  066 803 328 и 066 818 375.