Тотев: Не може да се говори за бедствено положение в Пловдив
Тотев: Не може да се говори за бедствено положение в Пловдив / снимка:Виктор Кадири/ Дарик Пловдив /АРХИВ

В Пловдив не може да се говори и не се очаква обявяване на бедствено положение. Това заяви днес кметът Иван Тотев на извънредна пресконференция. По думите му тази сутрин е имало заседание на Кризисния щаб с участието на всички институции, които имат отношение към създалата се заради снега обстановка.

Той бе категоричен, че в града няма проблеми с електроснабдяването и водоснабдяването, с изключение на 5-6 отделни адреса, където има скъсани кабели, заради паднали клони.

"Обстановката постепенно се нормализира, след падналия сняг, всички линии на градския транспорт работят, а доброволчески отряди и екипи на "Градини и паркове" се опитват да разчистят падналите клони и дървета, за които има около 70 сигнала", каза още Тотев.

Кметът бе категоричен, че снегорините на "Чистота" вече минават и през вътрешнокварталните улици, но ще има такива, които ще останат непочистени, заради паркираните автомобили, които не позволяват преминаването на тежкотоварна техника.

Тъй като през тази нощ се очаква рязко застудяване и утре на много места ще се образуват висулки, кметът призова гражданите да бъдат по бдителни и да ги премахват там където могат. За тази цел общината е осигурила и 10 екипа, които ще се отзовават на сигнали.