Тежка е обстановката в община Плевен - работи се за осигуряване на нормалния трафик
Тежка е обстановката в община Плевен - работи се за осигуряване на нормалния трафик / dariknews.archive

След започване на снеговалежа в община Плевен в следобедните часове на 16.01.2016г, .и трите снегопочистващи фирми започнаха своевременно работа в районите си с наличната техника, информираха от пресофиса на Община Плевен.

За първи път със закупените химикали от фирма”Чистота”-ЕООД бе обработена експериментално част от уличната мрежа в гр.Плевен,основно в жк”Дружба”и бул.”Д.Попов”и Дим.Константинов”. Работата по снегопочистването продължи без прекъсване и през нощта.

В 10 часа на 17.01.2016 кметът на Община плевен г-н Георг Спартански свика работно заседание с представителите на снегопочистващите фирми,полицията , Пожарна безопасност и Окръжно пътно управление.

Извършен бе анализ на обстановката в града и общината,която е следната: Ситуацията е тежка. Кметът на Община Плевен издаде заповед за привеждане в действие на Плана за работа в зимни условия .Прави се всичко възможно централните градски улици да се чистят редовно,за да се осигури нормална проходимост при условия на обилен снеговалеж, да се обезпечи трафикът на градския транспорт и да няма проблеми с достъпа до здравните заведения.

В някои райони на града няма ел.ток,екипи на ЧЕЗ работят по авариите със скъсаните проводници,вече са отстранени част от тях.В няколко от селата в община Плевен също има проблеми с електричеството,чистят се от сняг и снегонавявания и пътищата между селата. Обсъжда се с РИО-Плевен необходимостта от обявяване на ваканция за учащите се до нормализиране на обстановката и обезпечаване нормалния достъп до учебните заведения.

Във връзка с подадени десетки сигнали от граждани и фирми Пожарна безопасност-Плевен и Паркстрой-Плевен извършват аварийно рязане и отстраняване на паднали дървета,възпрепятстващи движението по улиците.. Разпоредено е на всички снегопочистващи фирми да работят в непрекъсваем режим на работа с всичката налична техника,до второ нареждане. Също до второ нареждане е отменено действието на”Синя зона”за паркиране в града.

Обстановката се следи непрекъснато, като следващото заседание при кмета на Плевен е свикано за 13 часа.