В Бургаско преляха реки, има наводнени къщи в Ливада
В Бургаско преляха реки, има наводнени къщи в Ливада / netinfo
В Бургаско преляха реки, има наводнени къщи в Ливада
83608
В Бургаско преляха реки, има наводнени къщи в Ливада
  • В Бургаско преляха реки, има наводнени къщи в Ливада

Нивата на реките в областта са с повишени. Река Факйска е излязла от коритото си, в следствие на което е затворен общинския път Зидарово - Извор. Затворена и отсечката Димчево - Присад. Екипи работят по отводняване на трасетата.

Преляла е река Татарски дол в село Ливада, община Камено. От областната администрация съобщиха за няколко къщи в селото. Река „Селска" в община Средец е заляла междуселски пътища между Кирово и Граничар. Повишено е нивото на река „Средецка", но към настоящия момент няма залети пътища.

От ЕВН съобщават, че обстановката в Бургас е спокойна, има подадени сигнали за спиране на електрозахранването в някои села в община Руен, но авариите не са сериозни и се работи по отстраняването им. Няма подадени сигнали за бедстващи и пострадали хора.

Ограничения за движение са въведени в Ришки проход за товарните автомобили. Забранено е движението на машини над 12 тона, а тези от 3 до 12 задължително трябва да използват вериги. Стеснение има по пътя Ахелой-Поморие и по пътя за Варна в района на Кошарица, като за движение е отворена само едната лента на пътното платно, поставени са съответните знаци и обозначения.