Аварийни екипи отстраняват аварии по електропреносната мрежа
Аварийни екипи отстраняват аварии по електропреносната мрежа / DarikNews.bg, архив

Аварийните екипи на „Енерго-Про" са мобилизирани за отстраняване на повредите по електропреносната мрежа в Североизточна България. Това съобщават от електроразпределителното дружество.

Екипите са снабдени със специализирана техника и са напълно оборудвани за работа в усложната зимна обстановка. Те работят по отстраняването на повредите по всички съоръжения, до които имат достъп. Едно от най-големите предизвикателства пред тях е да достигнат до местата на авариите, поради навяванията, заради които отделни райони са недостъпни дори за специализирана техника.

Населени места без ток има на териториите на областите Велико Търново, Търговище, Русе, Шумен, Габрово, Разград, Силистра и Добрич.

Ръководството на електроразпределителя е в постоянна връзка с областните и общинските щабове за защита при бедствия за синхронизиране на действията и максимално бързо справяне с усложнената обстановка.

Компанията има готовност при необходимост да мобилизира допълнителен ресурс от квалифициран персонал и техника, който да бъде насочен към районите с най-голям брой повреди.