В осем жп участъка е преустановено движението на влакове
В осем жп участъка е преустановено движението на влакове / БГНЕС
В осем жп участъка е преустановено движението на влакове
83607
В осем жп участъка е преустановено движението на влакове
  • В осем жп участъка е преустановено движението на влакове

Движението на влаковете в осем железопътни участъка на страната е преустановено поради усложнената зимна обстановка, съобщава от БДЖ. Причините са нанесени повреди по контактната мрежа, паднали дървета и скални маси върху железния път.

Участъците, за които забраната е в сила, са Пирдоп - Тъжа, Тулово - Змейово, мост - Кърджали, където има паднала скална маса върху железния път. Не се движат влакове и в участъка Самоводене - Велико Търново, Благоевград - Симитли, Каспичан - Мътница, Бойчиновци - Монтана, Гавраилово - Шивачево.

Аварийни екипи на Национална компания "Железопътна инфраструктура" работят по разчистването на железния път и възстановяване на повредите в контактната мрежа в засегнатите участъци.

Движението на влаковете в цялата страна се осъществява в условията на тежки зимни условия като са възможни закъснения и престои за неопределено време в някои участъци, се посочва още в информацията.

Поради динамичните промени в условията на усложнена метеорологична обстановка, клиентите на националния железопътен превозвач могат да получат най-точна информация за актуалната обстановка за движение на влаковете от гишетата "Информация" и билетните каси на съответните гари.